Zadzwoń i zarezerwuj pokój » +48 76 862 04 44
Zadzwoń i zarezerwuj pokój » +48 76 862 04 44
Restauracja w Hotelu Pałacyk to połączenie doskonałego smaku
potraw, miłej obsługi oraz gustownego wystroju.
Potrawy, jakie mogą Państwo u nas skosztować zadowolą najwybredniejsze gusta. Opierają się na autorskich recepturach i dzięki temu ich wyjątkowy smak na długo pozostanie u Państwa w pamięci. W naszym jadłospisie znajdują się zarówno dania śniadaniowe, lekkie przekąski oraz zestawy obiadowe. Po obfitym posiłku zjedzą Państwo również pyszny deser.
Wizyta w naszej restauracji to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i dla oka - ciekawy wystrój oddaje ciepłą, domową atmosferę. Wnętrze restauracji i hotelu urządzone są bardzo wygodnie, tak, aby czuli się Państwo komfortowo.
Czynna od poniedziałku do niedzieli od godziny 16:30 do 22:00
W związku z obowiązującymi obostrzeniami COVID19 pracujemy w reżimie sanitarnym.
Przekąski zimne
Carpaccio wołowe z grzankami 34,-
Śledzik w oleju z chlebem 21,-
Przekąski gorące
Krewetki smażone na masełku czosnkowym + grzanki 39,-
Zupy
Krem pomidorowy z serem fetą i bazylią 17,-
Flaczki wołowe + pieczywo 21,-
Barszczyk czerwony czysty 11,-
Barszczyk z kołdunami litewskimi 18,-
Barszczyk z krokietem 21,-
Dania mączne
Pierogi ruskie 23,-
Pierogi z kapustą i grzybami 23,-
Potrawy z grilla
Grillowany filet drobiowy z boczkiem 38,-
(ziemniaki zapiekane, warzywa gotowane)
Dania z wieprzowiny
Kotlet schabowy 34,-
(ziemniaki zapiekane, bukiet surówek)
Pieczeń wieprzowa w sosie 36,-
(ziemniaki zapiekane lub gotowane, bukiet surówek)
Potrawy z drobiu
Kotlet de Volaille 36,-
(frytki, bukiet surówek)
Filet z kurczaka po meksykańsku 38,-
(frytki, bukiet surówek)
Wątróbka drobiowa po staropolsku 34,-
(ziemniaki zapiekane, lub ziemniaki gotowane ,bukiet surówek)
Makaron tagiatelle z piersią z kurczaka i szpinakiem 36,-
Sałatki
Sałatka grecka z serem fetą, sosem greckim i grzankami 36,-
Sałatka cesarska z piersią kurczaka, sosem czosnkowym i grzankami 38,-
Sałatka z krewetkami i z grzankami na maśle czosnkowym 42,-
Sałatka gyros z grzankami i dipem pomidorowym 36,-
Potrawy z ryb
Pstrąg z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek 46,-
Sandacz w sosie cytrynowym na białym winie z ryżem i gotowanymi warzywami 46,-
Desery
Lody waniliowe z gorącymi malinami 3 gałki 24 ,-
Lody z owocami 3 gałki 22,-