Zadzwoń i zarezerwuj pokój » +48 76 85 125 35

Restauracja

Restauracja w  hotelu Pałacyk to połączenie doskonałego smaku

potraw, miłej obsługi oraz gustownego wystroju. 

 

Potrawy, jakie mogą Państwo u nas skosztować zadowolą najwybredniejsze gusta. Opierają się na autorskich recepturach i dzięki temu ich wyjątkowy smak na długo pozostanie u Państwa w pamięci. W naszym jadłospisie znajdują się zarówno dania śniadaniowe, lekkie przekąski oraz zestawy obiadowe. Po obfitym posiłku zjedzą Państwo również pyszny deser. 

 

Wizyta w naszej restauracji to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i dla oka - ciekawy wystrój oddaje ciepłą, domową atmosferę. Wnętrze restauracji i hotelu urządzone są bardzo wygodnie, tak, aby czuli się Państwo komfortowo. 

 

Czynna od poniedziałku do niedzieli od godziny 16 do 22

 

 

 

NASZE MENU RESTAURACYJNE

 

 

 

Przekąski zimne

 

Carpaccio wołowe z grzankami 26,-

 

Śledzik w oleju z chlebem 11,-

 

 

 

Przekąski gorące

 

 

Krewetki smażone na masełku czosnkowym + grzanki 30,-

 

 

Zupy

 

 

Krem pomidorowy z serem fetą i bazylią 13,-

 

Flaczki wołowe + pieczywo 13,-

 

Barszczyk czerwony czysty 8,-

 

Barszczyk z kołdunami litewskimi 13,-

 

Barszczyk z uszkami 13,-

 

Barszczyk z krokietem 15,-

 

 

Dania mączne

 

  

Pierogi ruskie 14,-

 

Pierogi z kapustą i grzybami 16,-

 

 

 

 

 

Potrawy z grilla

 

 

Grillowany filet drobiowy z boczkiem 29,-

 

(ziemniaki zapiekane, warzywa gotowane)

 

 

 

 

Potrawy z drobiu

 

 

Kotlet de Volaille 29,-

 

(frytki, bukiet surówek)

 

 

 

Filet z kurczaka po meksykańsku 27,-

 

(frytki, bukiet surówek)

 

 

Wątróbka drobiowa po staropolsku 25,-

 

(ziemniaki zapiekane, lub ziemniaki gotowane ,bukiet surówek)

 

 

Makaron tagiatelle z piersią z kurczaka i szpinakiem 25,-

 

 

Sałatki 

 

Sałatka grecka z serem fetą, sosem greckim i grzankami 23,-

 

Sałatka cesarska z piersią kurczaka, sosem czosnkowym i grzankami 25,-

 

 

 

Potrawy z ryb

 

Pstrąg z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek 31,-

 

Sandacz w sosie cytrynowym na białym winie z ryżem i gotowanymi warzywami 39,-

 

 

 

 

Desery

 

 

Lody waniliowe z gorącymi malinami 3 gałki 17 ,-

 

Lody z owocami 3 gałki 15,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarezerwuj pokój